Ons adresPoel 9c
1713 GL Obdam
Trekhaken

De vaste trekhaak

In de praktijk is het mogelijk om een vaste trekhaak af te koppelen omdat de kogel vast zit met een aantal sterke moeren en bouten. We raden u alleen sterk af om dit te doen. Als u de trekhaak verwijdert, bestaat de kans dat u de terugplaatsing niet correct doet. Door trillingen tijdens het rijden kunnen de moeren en bouten loslaten, met alle gevolgen van dien.

De trekhaak is zeer sterk: Hij gaat met gemak het hele leven van de auto mee. Handig is dat de trekhaak altijd klaar is voor gebruik. Een vaste trekhaak is met name ideaal bij regelmatig gebruik.

Waarom een vaste trekhaak?
  • De vaste trekhaak heeft een lange levensduur.
  • De vaste trekhaak past perfect onder de auto.
  • De vaste trekhaak is vooral geschikt voor intensief gebruik.
  • Een vaste trekhaak kan niet worden gebruikt met parkeersensoren.
  • De kentekenplaat moet zichtbaar blijven: de kogel mag hier niet voor zitten.

Advies en montage vaste trekhaak

Weet u niet zeker of een vaste trekhaak in uw situatie de beste oplossing is? Of bent u benieuwd naar de kosten van het laten monteren van een vaste trekhaak? Garage Tuijp verteld u er graag meer over.


Afneembare trekhaken

Een losse trekhaak ofwel demontabele trekhaak is ideaal wanneer een vaste trekhaak niet mogelijk is op uw auto of als u een vaste trekhaak niet mooi vindt. Voor een afneembare trekhaak wordt er een systeem aan uw auto gemonteerd. Hierop zet u de demontabele trekhaak vast wanneer u de trekhaak wilt gebruiken.

Voordelen demontabele trekhaak
  • De losse trekhaak is geschikt voor auto’s met parkeersensoren.
  • Kentekenplaat is goed zichtbaar wanneer de trekhaak niet in gebruik is
  • De vorm van de auto wordt niet verstoord door de trekhaak
  • Een vaste trekhaak kan niet worden gebruikt met parkeersensoren.
  • De kentekenplaat moet zichtbaar blijven: de kogel mag hier niet voor zitten.

Wegdraaiende trekhaak

Het voordeel van een wegdraaiende trekhaak is dat u deze kunt wegdraaien wanneer de trekhaak niet nodig is. Zo is de trekhaak niet zichtbaar, terwijl de trekhaak nog wel gemonteerd is. Het design blijft zo intact en het gebruiksgemak van deze trekhaak is erg hoog, doordat de trekhaak simpelweg in- en uitgeklapt kan worden.

Er zitten echter ook nadelen aan dit type trekhaak. De wegdraaiende trekhaak is vaak de duurste optie van de drie. Dit type is dus vaak prijziger dan de afneembare trekhaak. Het verschil tussen een wegdraaiende en een afneembare trekhaak is het gebruiksgemak. De wegdraaiende is gebruiksvriendelijker, wat dus terug is te zien in de prijs.

Kabelsets trekhaken

Alle moderne auto’s zijn uitgerust met elektronica voor het comfort en de veiligheid van de automobilist. Denk bijvoorbeeld aan checkcontrolesystemen, boardcomputers, parkeersensoren en computernetwerken in de auto (Databus systemen zoals de CAN-Bus seriële databus). Omdat de bedrading in moderne auto’s steeds dunner wordt, is het aansluiten van extra accessoires niet zonder meer mogelijk. Daarom adviseren wij om altijd gebruik te maken van kabelsets die speciaal voor uw auto ontworpen zijn.

Veiligheid staat altijd voorop

Bij Garage Tuijp staat veiligheid altijd voorop, ook bij de kabelsets. Bij het gebruik van de voertuigspecifieke kabelsets blijven elektronische apparatuur, databus systemen en zeer dunne bedrading in tact. Ook blijft de verlichting altijd op de juiste sterkte branden. Zo kunt u veilig de weg op met uw nieuwe elektronica.

Kabelsets die voldoen aan wettelijke eisen

Alle kabelsets zijn zo uitgevoerd dat ze aan de in het land geldende wettelijke eisen voldoen. Zo zijn alle kabelsets voorzien van een mistlampaansluiting en wordt bij de meeste uitvoeringen het mistlicht uitgeschakeld wanneer de stekker in de stekkerdoos aangesloten is. Dit voorkomt de hinderlijke rode gloed die anders weerkaatst in uw binnenspiegel.


Minerva banden Toyo banden Continental banden Maxxis banden Michelin banden